Otvorite svoju
ePoštu

Primanje računa na računalo ili mobitel

U vašu ePoštu stizat će računi i ostali dokumenti od izdavatelja koje sami odaberete iz naše baze partnera. Za vas je ova usluga potpuno besplatna.

Svakodnevno ugovaramo suradnju s novim izdavateljima dokumenata, a i vi možete predložiti izdavatelja čije biste dokumente htjeli vidjeti u svojem eBoxu.
Svoj prijedlog pošaljite na adresu elektroničke pošte: podrska@eposta.hr.

Plaćanje režijskih računa kreditnim karticama

Platnim karticama Visa, Mastercard, Diners i Maestro Cirrus svih banaka možete platiti režijske račune putem svog elektroničkog poštanskog kovčežića - eBoxa. Naknada za platnu transakciju naplaćuje se po računu i iznosi 2 kn neovisno o iznosu koji se plaća.
ePoštom možete platiti račune bez obzira na to jeste li ih primili u eBox ili na kućnu adresu.
Za račune primljene na kućnu adresu možete popuniti nalog na računalu ili skenirati 2D bar-kod, odnosno slikati uplatnicu svojim pametnim telefonom.

Davanje ovlaštenja drugom korisniku servisa

Podijelite dokumente s drugim korisnikom ePošte davanjem ovlaštenja za pojedini dokument ili za sve dokumente nekog izdavatelja.
Za svaki dokument prispio u vašu ePoštu možete dati ovlaštenje drugom korisniku servisa, kao i za svaki račun, koji će korisnik kojem ste dali ovlaštenje moći i platiti.
To možete napraviti na portalu za svaki pojedinačni dokument, za pojedinog izdavatelja ili pojedinu uslugu nekog izdavatelja. Sve promjene po računu (status i plaćanje) vidljive su odmah u vašoj ePošti.

Slanje iz svoje ePošte

Korisnici ePošte mogu međusobno razmjenjivati poruke ili pisma.

Poruke se mogu slati u obliku elektroničke poruke drugom korisniku servisa ili na vanjsku adresu elektroničke pošte pri čemu poruka dobiva vremenski žig i digitalni potpis Hrvatske pošte.
Elektronička pisma mogu se slati drugom korisniku servisa kao obično ili preporučeno pismo, ali i na ispis, kuvertiranje i dostavu na bilo koju adresu u svijetu kao obično, prioritetno, preporučeno ili prigodno pismo. Prigodno pismo je pismo poslano na ispis i kuvertiranje, koje se otiskuje na prigodnim obrascima i pakira u prigodne omotnice (rođendanska čestitka, čestitka za Valentinovo, pismo poslano u ime Djeda Mraza i sl.). Usluga slanja pisama naplaćuje se prema valjanom cjeniku.

Upravljanje svojim eBoxom

Dizajnirajte svoj eBox, kreirajte grupe za pohranu podataka kako vama odgovara i pretvorite eBox u svog osobnog asistenta. Pohranite svoje dokumente prvu godinu potpuno besplatno, a želite li sigurnu arhivu dokumenata kojoj možete pristupiti s bilo kojeg računala na svijetu, i za dokumente starije od jedne godine, uslugu pohrane (arhiviranja) naplaćujemo godišnje, prema valjanom cjeniku.

Primanje promotivnog materijala

U vaš eBox stizat će promotivni materijali i korisne obavijesti od naših partnera, ali samo one prethodno provjerene s naše strane i koje se odnose na vaše geografsko područje ili područje interesa. Poruke ćete dobivati u svoju ePoštu samo ako ste dali privolu za primanje obavijesti od Hrvatske pošte ili ugovornih partnera. Ako ne želite nastaviti primati promotivne materijale i obavijesti, možete otkazati njihovo primanje u postavkama svoje ePošte ili preko naše korisničke podrške.

Kvalificirana usluga elektroničke preporučene dostave

Kvalificirana usluga elektroničke preporučene dostave (ePreporuka) je usluga koja omogućava prijenos podataka među trećim stranama pomoću elektroničkih sredstava i pruža dokaz o postupanju s prenesenim podacima, uključujući dokaz o slanju i primanju podataka, čime se preneseni podaci štite od rizika gubitka, krađe, oštećenja ili bilo kakvih neovlaštenih preinaka.
ePreporuka omogućava razmjenu elektroničkih dokumenata u skladu s Uredbom (EU) br. 910/2014 europskog parlamenta i vijeća od 23. srpnja 2014. o elektroničkoj identifikaciji i uslugama povjerenja za elektroničke transakcije na unutarnjem tržištu i stavljanju izvan snage Direktive 1999/93/EZ, a što je potvrđeno izdanim certifikatom sukladnosti.
Više o usluzi možete pronaći ovdje.

Samo registrirani korisnici mogu razmjenjivati ePreporuke, a želite li pretražiti nalazi li se primatelj vaše pošiljke među registriranim korisnicima, možete koristiti tražilicu. Za pretragu registranih korisnika, odaberite želite li pretražiti fizičku ili pravnu osobu i nakon toga unesite OIB koji želite pretražiti. Sustav će vas povratno obavijestitit je li traženi korisnik registriran.